Ιστιοπλοΐα και σκάφη για ΑΜΕΑ

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα μοναδικό άθλημα/σπορ που συνδυάζει άριστα την ψυχαγωγία με τον αθλητισμό, μέσα στην αγκαλιά της θάλασσας. Απευθύνεται σε όλους, είτε σε άτομα με αναπηρία, είτε σε αρτιμελείς. Όσοι ήρθαν σε επαφή με την ιστιοπλοΐα και τη γαλανή έγιναν ένθερμοι οπαδοί και δεν το αναταλλάσουν με τίποτα άλλο, γιατί συνδυάζει:

  • Ατελείωτο παιχνίδι και χαλάρωση με το αεράκι και το κυματάκι του Αιγαίου, που ανεβάζει κάθετα την ψυχολογία και την καλή διάθεση.
  • Απολαυστική και μοναδική ελευθερία.
  • Επαφή με τη θάλασσα και όλα τα ευεργετικά επακόλουθα από αυτό.
  • Γρήγορη βελτίωση των αντανακλαστικών.
  • Εξάσκηση του μυαλού και των δεξιοτήτων του ατόμου.

 

Μπορείτε να απολαύσετε όλα τα παραπάνω οφέλη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η επαφή με τη θάλασσα και η ιστιοπλοΐα για ΑμεΑ είναι 100% ΔΩΡΕΑΝ! Προτρέπουμε λοιπόν άτομα όλων των ηλικιών αρχικά να δοκιμάσουν τα σκάφη μας και έπειτα να μας πουν τις εντυπώσεις τους. Επίσης προτείνουμε στους γονείς να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να δοκιμάσουν το σπουδαίο αυτό άθλημα και να τα φέρουν κοντά μας. Μπορείτε να μας βρείτε στον όμιλο Τζιτζιφιών στην Καλλιθέα στην Αθήνα καθώς και στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Σας βεβαιώνουμε πως η πρώτη σκέψη σας θα είναι, ότι κακώς δεν έτυχε να το πράξετε και να το δοκιμάσετε νωρίτερα!

 

Hansa Access 2,3

Είναι τα εισαγωγικά σκαφάκια για να μάθει κάποιος ιστιοπλοΐα με 100% ασφάλεια δίοτι είναι αβύθιστα (δεν τουμπάρουν λόγω ειδικής κατασκευής τους) και είναι πάρα πολύ εύκολα στη χρήση τους. Ακόμα και κάποιος που μπαίνει πρώτη φορά σε σκάφος για να μάθει ιστιοπλοΐα αισθάνεται απόλυτη σιγουριά και μαθαίνει να χειρίζεται το πανί και το σκάφος μέσα σε λίγες ώρες προπόνησης! Στα σκάφη αυτά, μπορούν να μπουν ένα ή δύο άτομα για προπόνηση ή ένα άτομο μαζί με προπονητή.

Το άθλημα με αυτά τα σκάφη γίνεται πολύ διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα αποκτάτε άμεσα γνώσεις και εμπειρία ενός ιστιοπλόου. Τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά όλες οι σχολές ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ στον κόσμο.Ένα είναι σίγουρο με τα Hansa, ότι θα τα απολαύσετε και θα διασκεδάσετε ατελείωτα μαζί τους.

Στην κατηγορία Hansa γίνονται τοπικά, πανελλήνια και παγκόσμια πρωταθλήματα για όσους επιθυμούν να προσχωρήσουν ενεργά στην ιστιοπλοΐα.
 

Hansa 303

Είναι το λίγο μεγαλύτερο σκάφος από τα 2,3, έχει δύο θέσεις και δύο πανιά που χειρίζεται ο ιστιοπλόος. Είναι λοιπόν το δεύτερο επίπεδο εκπαίδευσης εφ” όσον χειρίζεται δύο πανιά αντί ενός.

Πάλι ο εκπαιδευόμενος αρχικά μπαίνει μαζί με τον εκπαιδευτή του και μετά τα αρχικά μαθήματα το αρμενίζει μόνος του.

Εδώ ισχύουν ότι ακριβώς και για τα σκάφη Hansa 2,3.

 

Σκάφη 2,4 MR

Είναι τα αθλητικά σκάφη για ΑμεΑ όπου ένας μόνο ιστιοπλόος χειρίζεται το σκάφος. Αυτά τα σκάφη όπως και τα Hansa, είναι 100% αβύθιστα (δεν τουμπάρουν) γιατί είναι ειδικά κατασκευασμένα για ΑμεΑ. Στα σκάφη αυτά μπορεί κάποιος νέος ιστιοπλόος που έχει εκπαιδευτεί στα Hansa να δοκιμάσει την αθλητική ιστιοπλοΐα με σιγουριά και ασφάλεια. Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε τις γρήγορες επιδόσεις του συγκεκριμένου σκάφους καθώς και να συμμετέχετε σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά και να πάρετε μέρος και στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Sonar

Το πλήρωμα του Sonar αποτελείται από τρία άτομα ΑμεΑ (το τιμόνι, τον χειριστή της μαΐστρας και τον χειριστή του φλόκο). Εδώ οι αθλητές προποντούνται σαν ομάδα και μπορούν να συμμετέχουν σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παραολυμπιακούς αγώνες.

Google+