Παιδιά με αναπηρία , αόρατα στα σχολεία – εκπληκτικό video

522114100_1280

Η ActionAid ξεκινάει την νέα της εκστρατεία, με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα και βασικό αίτημα την άμεση ένταξη τους σε σχολεία που λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητα όλων των μαθητών.

Από την πρώτη στιγμή, η εκπαίδευση αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες της ActionAid. Αγωνιζόμαστε ώστε όλα τα παιδιά στον κόσμο να απολαμβάνουν το δικαίωμα στην δημόσια, δωρεάν, ποιοτική εκπαίδευση. Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε έρευνα που εξετάζει κατά πόσο εφαρμόζονται τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα.

11380102_1457275781238000_362293701_n

Το πιο ντροπιαστικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι μόνο το 15% των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα, πηγαίνει σχολείο! Μόνο το 15%! Το υπόλοιπο 85%, δηλαδή 170.000 περίπου παιδιά παραμένουν αόρατοι από τις εκπαιδευτικές κοινότητες, περιορίζοντας τις πιθανότητες τους να γίνουν ορατοί στο μέλλον στην κοινωνία μας.

Πίσω από το νούμερο των 170.000 παιδιών, δεν βρίσκονται μόνο παιδιά με αναπηρίες που δεν θα τους δοθεί ένα ίσο ξεκίνημα στην ζωή. Βρίσκονται παιδιά με δυνατότητες που θα γίνουν αόρατοι πολίτες, αποκλεισμένοι από τους θεσμούς και τις δομές μιας κοινωνίας που αποδέχεται παθητικά τις διακρίσεις και τα στερεότυπα γύρω από την αναπηρία.

 

Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι αόρατοι.

Για περισσότερα στο www.actionaid.gr

Πηγή : www.eidikospaidagogos.gr

1 Σχόλιο


  • Συγκλονιστικο βίντεο την αντιμετωπιση των Άμεα στην Ελλάδα στην εκπαίδευση στον πολιτισμό στην πρόσβαση στους δρόμους σε όλα από κλεισμένοι ! Ντρέπομαι είμαι κι εγώ Αμεα και ένα εχω να πω: Ελλας το μεγαλείο σου! !! Συγχαρητήρια σε αυτούς που έφτιαξαν αυτό το βίντεο. .. Αυτό είμαστε ακριβως το πέτυχε: ΑΟΡΑΤΟΙ! !!!

    Δημητρα πριν από 2 έτη Απάντηση


Γράψτε ένα σχόλιο

Google+