Τα «έξυπνα» σπίτια!

121129_smartenergy_1

Τα «έξυπνα σπίτια» έχουν πολλές πλευρές, εξαιρετικά χρήσιμες για ένα περιβάλλον αυτόνομης διαβίωσης και κυρίως για τους ανθρώπους με αναπηρία ή τους ηλικιωμένους. Για παράδειγμα, ένα κομμάτι της αυτονομίας του σπιτιού περιλαμβάνει συστήματα επιτήρησης και ελέγχου. Επίσης περιλαμβάνεται φωτισμός, στόρια, έλεγχος θερμοκρασίας και εγκαταστάσεις συναγερμού, πράγματα που μπορούν όλα να ελεγχθούν γενικά, για παράδειγμα μέσω ενός κινητού – smartphone, ενός υπολογιστή ή ενός tablet.

Σε ο,τι αφορά την αυτοματοποίηση των συσκευών, είναι πιθανόν να προγραμματίσεις και να ελέγξεις τη μηχανή του καφέ, το ψυγείο ή τον φούρνο. Για ανθρώπους με αναπηρίες αυτές οι δυνατότητες δημιουργούν μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών, μέσω των οποίων όλα τα μέσα διασκέδασης, όπως η μουσική, οι ταινίες ή οι φωτογραφίες, μπορούν να φορτώσουν από οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

Επιπρόσθετα, κάποιες συσκευές ανάγκης, όπως για παράδειγμα συστήματα για κλήση έκτακτης ανάγκης, αισθητήρες πτώσεων, ανιχνευτές κίνησης ή τηλεπαρακολούθηση, ειδοποιούν για τυχόν περιστατικά. Περαιτέρω εξελίξεις κατευθύνονται προς την ιατρική πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.myhandicap.com/smart-home-ambient-assisted-living.html

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+