Για πρώτη φορά ανθρωπάκι της Lego σε αναπηρικό καροτσάκι

anapirikokarotsaki

Η ιστορία των Lego έρχεται απο πολύ μακριά. Το 1932 ο ΌΛε Κιρκ Κρίστιανσεν μαραγκός στη Δανία άρχισε να τα φτιάχνει  περίπου όπως τα ξέρουμε σήμερα ονομάζοντας την επιχείρηση LEGO από τη δανέζικη έκφραση «leg godt» η οποία σημαίνει «παίζω καλά».
Από το 1932 έως και πριν λίγες μέρες πότε δεν φτιάχτηκε ένα ανθρωπάκι LEGO πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι.
Πριν από έναν χρόνο δημιουργήθηκε η καμπάνια #ToyLikeMe στην οποία 20.000 άνθρωποι υπέγραψαν και ζήτησαν από τα lego τουβλάκια να υπάρξει δίκαιη εκπροσώπηση της κοινότητας των αναπήρων.
Η μητέρα ενός παιδιού με προβλήματα όρασης δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «5 Live» ότι ενθουσιάστηκε όταν ανακάλυψε πως η εταιρεία Lego επρόκειτο να δημιουργήσει φιγούρες καθισμένες σε αναπηρικές καρέκλες.
H εκπρόσωπος της καμπάνιας ισότητας «Τoylikeme», Karen Newell, δήλωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι δημιουργούνται παιχνίδια τα οποία αντιπροσωπεύουν τα άτομα με αναπηρίες.
Η καμπάνια ισότητας, δημιουργήθηκε από μια ομάδα γονέων η οποία παρατήρησε το κενό στην αγορά για παιχνιδιών ειδικών εκδόσεων που αντιπροσωπεύουν τα άτομα με αναπηρίες, και ανάρτησε μια online αίτηση όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 20.000 υπογραφές.
Έτσι, η Lego, ανταποκρίθηκε στο «κάλεσμα» και δημιούργησε την ειδική έκδοση φιγούρων, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

156ab168c4c413
Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα υπάρχει μια φιγούρα με αναπηρικό καροτσάκι στη νέα Lego City, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς», σημείωσε ο Emma Owen, εκπρόσωπος της εταιρίας.
«Πολλοί γονείς μας λένε πως είναι σημαντικό να έχουν παιχνίδια με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν επειδή βοηθούν την αυτοπεποίθησή τους και το αίσθημα ότι ανήκουν στην κοινωνία», ανέφερε ο Pasca Lane από την φιλανθρωπική οργάνωση Scope.

Πηγή : www.alfavita.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+