Λονδίνο 2017: Χρυσό μετάλλιο ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο ακόντιο, με νέο ρεκόρ αγώνων

manolis-stefanoudakis

Τα σκήπτρα στον ακοντισμό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, διατήρησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής, όπως συνέβη το 2015 στην Ντόχα έτσι και σήμερα στο Λονδίνο, κατέκτησε την κορυφή του αγωνίσματος (F54), σημειώνοντας μάλιστα και ρεκόρ αγώνων.
Ο κάτοχος δύο Παραολυμπιακών μεταλλίων, στην πέμπτη βολή έστειλε το ακόντιο στα 29 μέτρα 51 εκατοστά, επίδοση που τον έφερε στην υψηλότερη θέση του πόντιουμ των νικητών για δεύτερο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο Στεφανουδάκης, ο οποίος να θυμίσουμε πως ήταν 1ος στο Ρίο 2016 και 3ος στο Λονδίνο 2012, είχε άλλη μια βολή πάνω από τα 29 μέτρα και συγκεκριμένα 29.22 στην έκτη προσπάθεια. Οι υπόλοιπες βολές του ήταν 27.57, 28.65, 28.95 και 27.21μ.
Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον ελληνικό στίβο στο παγκόσμι πρωτάθλημα του Λονδίνου, μετά από αυτό του Μιχάλη Σείτη στα 400μ. Συνολικά η Ελλάδα έχει κατακτήσει επτά μετάλλιο έως τώρα στη σπουδαιότερη διοργάνωση του στίβου μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κι ενώ απομένει μία ακόμη ελληνική συμμετοχή, αυτή του Δημήτρη Ζησίδη το απόγευμα στη σφαιροβολία F32.

 

thumbnail_Seitis

Λίγα 24ωρα μετά το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. και ο Μιχάλης Σείτης θα βρεθεί και πάλι στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που φιλοξενείται στο Λονδίνο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. κατηγορίας Τ44, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 6ο κατά σειρά μετάλλιο στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας.
Ο Σείτης, ο οποίος είχε προκριθεί στον τελικό με τον 2ο καλύτερο χρόνο, κάλυψε την απόσταση σε 22.53, επίδοση που είχε και ο Νοτιοαφρικανός Αμού Φουριέ. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος κατέκτησε ο Αμερικανός Τζάριντ Ουάλας με 22.37.
Όσον αφορά στην Δήμητρα Κοροκίδα, κατέλαβε την 4η θέση στη σφαίρα κατηγορίας F53, με καλύτερη βολή στα 4 μέτρα 34 εκατοστά στην έκτη και τελευταία προσπάθεια.

 
Anthi_Liagkou_2

Χάλκινο μετάλλιο η Λιάγκου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου
H Ανθή Λιάγκου ήταν η πρωταγωνίστρια του 5ου μεταλλίου για τον ελληνικό στίβο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Λονδίνο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, κατέκτησε την τρίτη θέση στη σφαιροβολία κατηγορίας F33, προσφέροντας στη χώρα μας το πέμπτο κατά σειρά μετάλλιο στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, την πρώτη μεγάλη για τον στίβο μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Η Λιάγκου, η οποία είναι κάτοχος και του παγκοσμίου ρεκόρ στη δισκοβολία, στην δεύτερη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 5 μέτρα 22 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ. Οι υπόλοιπες έγκυρες προσπάθειες ήταν κατά σειρά 5.10, 5.08, 5.05, 5.21 κι 5.06μ.
Να θυμίσουμε ότι εκτός της Λιάγκου, μετάλλιο έχουν κατακτήσει οι Σείτης (χρυσό, 400μ.), Σταματουλά, Κουτούλιας (ασημένια, σφαίρα και τριπλούν αντίστοιχα) και Μαντούδη (χάλκινο, σφαίρα).

Πηγή: www.eaom-amea.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+