Ντούνης: «Στόχος το μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης»

Vasilis_Dounis

Ο Βασίλης Ντούνης χάρισε στην ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο, το πρώτο της μετάλλιο μέσα στο 2017. Μετά από εννέα δύσκολους αγώνες, κατετάγη 3ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σταντσκανάλ της Ολλανδίας και πλέον με καλύτερη ψυχολογία κάνει όνειρα για το μέλλον.
«Υπήρξαν πολλές δυσκολίες με τις προπονήσεις μου, λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου αλλά και λόγω τραυματισμών. Γι` αυτόν το λόγο, το μετάλλιο που πήρα στην Ολλανδία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για την τόνωση της ψυχολογίας μου. Ελπίζω στο μέλλον να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες, ώστε να καταστρώσω χωρίς έννοιες, τα πλάνα μου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το Νοέμβριο στην Ρώμη, όπου εκεί στόχος μου είναι να βρεθώ και πάλι στο βάθρο των νικητών», δήλωσε ο Ντούνης.

Βασίλης_Ντούνης
Ο Ντούνης, ο οποίος ήταν τέταρτος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σημείωσε τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες στη φάση των ομίλων. Από τους 16 πέρασε bye, ενώ στα προημιτελικά νίκησε 15-11 τον Γάλλο Λουντοβίκ Λεμόν και στα ημιτελικά τον Ιταλό (Νο-3 στο ταμπλό), Εδουάρδο Γιορντάν. Στον αγώνα για την πρόκρισή του στον τελικό έχασε 15-6 από τον Ούγγρο ασημένιο Παραολυμπιονίκη του Ρίο, Ρίτσαρντ Όσβαθ, ωστόσο χάρισε στα ελληνικά σπαθιά το πρώτο τους μετάλλιο στη χρονιά που διανύουμε.
Στη σπάθη κατηγορίας Β, η Κέλλυ Λουφάκη κατετάγη 8η, ενώ στη σπάθη Α, η Αδαμαντία-Στυλιανή Ζαχαριάδη ήταν 12η και η Έφη Βλάμη 16η.
Όσον αφορά στο ομαδικό του ξίφους μονομαχίας στις γυναίκες, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Λουφάκη, Βλάμη και Ζαχαριάδη κατέλαβε την 6η θέση.

Πηγή: www.eaom-amea.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+