Ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας και το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

antonioucestlavie6

Ο Δημήτρης Αντωνίου είναι πρότυπο αισιοδοξίας

Στις 14 Οκτωβρίου 2006, ο τότε 16χρονος Δημήτρης τραυματίστηκε σοβαρότατα έξω από το 7ο Γενικό Λύκειο της Καλαμαριάς, όταν ένας ασυνείδητος οδηγός που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω του.

antonioucestlavie5

Ο Δημήτρης υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα και ολική ρήξη νωτιαίου μυελού. Μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία για καιρό, έμεινε για αποθεραπεία σε εξειδικευμένο κέντρο στη Σουηδία, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του από το ύψος του ώμου και τραχειοτομή. Πλέον κυκλοφορεί με ηλεκτροκίνητο καρότσι. Όμως είναι αεικίνητος και πιο δραστήριος από ποτέ. Τίποτα δεν μπόρεσε να τον σταματήσει από το να πραγματοποιήσει τα όνειρά του! Πήρε πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, έγραψε βιβλίο και τώρα συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά. Κάνει με την ομάδα του πολύχρωμα γκραφίτι στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις.
«Είμαι η απόδειξη του ότι δεν έχουμε δικαιολογίες. Δεν μου άρεσε ποτέ ο εύκολος δρόμος. Μισούσα ερωτήματα του τύπου «γιατί σε μένα» και είμαι πάντα αισιόδοξος», λέει και συμπληρώνει: «Έτσι είναι η ζωή. Προχωράμε με ό,τι έχουμε».

antonioucestlavie
Ένας φίλος του τον ζωγράφισε σε τοίχο της Καλαμαριάς, στο αμαξίδιό του, αλλά με φτερά. Όπως ακριβώς ζει ο Δημήτρης!
«Αυτό το απελευθερωτικό μήνυμα στέλνουμε με τους φίλους μου μέσα από τα όμορφα γκράφιτι που κάνουμε στα σχολεία και τις γειτονιές της Καλαμαριάς, όπως επίσης και μέσα από τις συγκινητικές και γεμάτες προβληματισμούς ιστορίες του βιβλίου μου με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή». Στόχος μου δεν είναι άλλος, παρά να μοιραστώ με όσους περισσότερους μπορώ τα τόσο ιδιαίτερα μαθήματα που πήρα απ” τη ζωή με αυτόν τον σκληρό τρόπο. Η τύχη/μοίρα μπορεί να μας επιφυλάσσει διάφορα, εμείς όμως είμαστε αυτοί που θα επιλέξουμε εάν θα χαμογελάσουμε ή όχι, εάν θα πούμε μια καλή κουβέντα ή θα βρίσουμε, εάν θα ανυπομονούμε να αρχίσει μια καινούργια μέρα, ακόμη κι αν ξέρουμε πως θα είναι άλλη μια δύσκολη μέρα. C” est la vie, λοιπόν, κοιτάμε μπροστά και επιλέγουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε».
Πηγή : www.e-daily.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+