Τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» έρχονται στις ελληνικές αίθουσες και φέρνουν ένα διαφορετικού είδους χιούμορ

n-FILMCENTER-TRIANON-large570

Ο 20χρονος Ζολί, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο αμαξίδιο, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα.

Τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» (Kills on Wheels) είναι μια αυθεντική κωμωδία δράσης, στην οποία ο σκηνοθέτης Ατίλα Τιλ επιχειρεί μια διακριτική εξερεύνηση στις ζωές των πρωταγωνιστών που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας και αγωνίζονται για πράγματα που οι μη ανάπηροι θεωρούν δεδομένα. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ούγγρου σκηνοθέτη, μετά το «Panic» του 2008, ενώ μέσα στο 2016 κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Βραβείο Roger Ebert στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφο του Σικάγο, μεταξύ πολλών άλλων.
Η ταινία αποτελεί και την επίσημη πρόταση της Ουγγαρίας για τα Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017.
«Έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους χρήστες αμαξιδίων, ενώ έκανα εθελοντισμό για άτομα με αναπηρία», λέει ο Τιλ για την ταινία του. «Αυτές οι προσωπικές συναντήσεις ήταν που με ενέπνευσαν να δημιουργήσω μια ιστορία για ένα αγόρι σε αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητά του, αλλά και να προσδιορίσει τις σχέσεις με το περιβάλλον του, βρίσκοντας έναν τρόπο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ζωής μέσω του ακραία φαντασιακού του κόσμου. Ήταν καίριας σημασίας για μένα να κάνω μια ταινία για ανθρώπους με αναπηρία, που δεν τους υποδύονται ηθοποιοί, αλλά έχουν την ευκαιρία να υποδυθούν οι ίδιοι ρόλους και να είναι οι αληθινοί ήρωες», προσθέτει.

o-FILMCENTER-TRIANON-570
Μάλιστα ένας από τους τρεις βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας, ο 23χρονος Ζόλταν Φένιβεσι, υποδύεται εν μέρει τον εαυτό του, καθώς είναι στην πραγματικότητα φοιτητής και χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου. Ο Φένιβεσι δίνει συχνά το «παρών» σε σημαντικές επιδείξεις μόδας, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει, δουλεύει και δίνει εμψυχωτικές ομιλίες. Τα «Δολοφονικά αμαξίδια» είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, αλλά έχει επίσης εμφανιστεί σε διαφημιστική ταινία της Coca-Cola. Είναι ένα από τα βασικά μέλη του Ιδρύματος SUHANJ! (Whizz!) -του πρώτου πλήρως προσβάσιμου γυμναστηρίου της Ουγγαρίας για ΑμεΑ- ενώ ολοκλήρωσε με επιτυχία τον μαραθώνα της Νέας Υόρκης με το χειροκίνητο ποδήλατό του το 2014.

o-FILMCENTER-TRIANON-570 (1)

o-FILMCENTER-TRIANON-570 (2)

Τα «Δολοφονικά αμαξίδια» έρχονται στις 2 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την Τριανόν Filmcenter.
Πηγή: www.huffingtonpost.gr
Έρευνα-Δημοσίευση: Κατερίνα Μαύρη

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+