Το μουσικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ ‘ΜΟΥΣ.Ε.Σ’ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

mouses-uom-596x330

Νέος, εμπλουτισμένος κύκλος λειτουργίας του μουσικο-εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά και νέους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία με το όνομα «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.», προγραμματίζεται για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου του.

Το πρόγραμμα «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.», που λειτούργησε πιλοτικά και εθελοντικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, εστίασε σε μουσικές και μη μουσικές δραστηριότητες, με βάση τις θεματικές ενότητες της μουσικής εκπαίδευσης: τραγούδι, ρυθμός, κίνηση, λόγος, ήχος, οργανογνωσία κ.λπ..
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, «το πρόγραμμα, αποτελεί μια συνολική παιδαγωγική παρέμβαση που εστιάζει στην ψυχή, στο σώμα και στο πνεύμα. Κάθε δραστηριότητα βασίζεται στην ενιαία μορφή ήχου – κίνησης – λόγου, μια μορφή που αντιπροσωπεύσει το αρχαίο ιδεώδες της “μουσικής τέχνης”, που σήμερα ονομάζεται απλά “μουσική”». Την εποπτεία του προγράμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κάθε Κυριακή πρωί και συμμετείχαν 8 αγόρια με αυτισμό ηλικίας 8 μέχρι 12 ετών, είχε η Λευκοθέα Καρτασίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πηγή: www.paralympicus.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+