Χρυσή Παραολυμπιονίκης: Μετά το Ρίο σκέφτομαι την ευθανασία

marieke-vervoort-610058

Η αθλήτρια από το Βέλγιο, Μαριέκε Βέρφουρτ, που ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου κερδίζοντας χρυσό και αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, δήλωσε ότι σκέφτεται την ευθανασία μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Όπως είπε, οι πόνοι είναι πια τόσο δυνατοί ώστε καθιστούν αφόρητη την προπόνηση της. «Η καριέρα μου θα σταματήσει στο Ρίο.
Μετά, θα δούμε τι θα φέρει η ζωή για μένα» είπε η 37χρονη σπρίντερ σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του RTL. «Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ευθανασία».
Η Μαριέκε πάσχει από ανίατη εκφυλιστική ασθένεια. Μέχρι τα 14 της ήταν μία έφηβη γεμάτη ζωή, με αγάπη στα σπορ. Χωρίς προειδοποίηση, το 1993 ήρθε η μυστηριώδης ασθένεια. Μέσα σε επτά χρόνια δεν μπορούσε να κινήσει τα πόδια. Η ζωή της περιορίστηκε σε μια αναπηρική καρέκλα.

e7c3835ccc090964f4355a890262a5cf

Κάποια στιγμή ανακάλυψε τα σπορ για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ και σιγά σιγά, αυτή η γενναία γυναίκα έφτασε στο τρίαθλο. Όπως εξομολογήθηκε στη συνέντευξη της πονάει κάθε μέρα και δε μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια ενώ σχολίασε ότι της είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τον πόνο. «Πονάω κάθε μέρα, τις νύχτες δεν μπορώ να κοιμηθώ και εάν καταφέρω και κοιμηθώ για δέκα λεπτά μετά πρέπει να ξυπνήσω για να κάνω προπόνηση» είπε. Η Μαριέκε κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 ένα χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στην κατηγορία Τ52 κι ένα ασημένιο στα 200 μέτρα.
«Το Ρίο είναι η τελευταία επιθυμία μου…»

marieke-vervoort-610060

«Είμαι χαρούμενη που υπάρχουν τόσοι αθλητές στην κατηγορία μου» σχολίασε αναφερόμενη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
«Το Ρίο είναι η τελευταία επιθυμία μου. Έχω προπονηθεί πολύ σκληρά. Ελπίζω να τελειώσω την καριέρα μου ανεβαίνοντας στο βάθρο».

marieke_vervoort
Η Μαριέκε λέει ότι έχει την ευκαιρία να κερδίσει το χρυσό.
«Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, γιατί η ανταγωνίστρια μου από τον Καναδά είναι επίσης πολύ ισχυρή», πρόσθεσε. To μότο της Μαριέκε είναι /ήταν «Πίστεψε πως μπορείς». Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Ρίο 7 -18 Σεπτεμβρίου.

mariekezenn
Πηγή : www.tvxs.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+