Τα απαραίτητα έγγραφα για την Παράλληλη Στήριξη 2015-2016

alphabet

Δείτε τα έγγραφα που χρειάζεται να καταθέσουν οι γονείς, για να αιτηθούν Παράλληλη Στήριξη από εκπαιδευτικό, στήριξη μαθητών από Ιδιώτη Βοηθό, στήριξη μαθητών που δεν αυτοεξυπηρετούνται και στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το 2015-2015 . Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα κατά τόπους σχολεία. Τα υποδείγματα αίτησης είναι από τη Διεύθυνηση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας αλλά μπορούν να εφαρμοσοτούν καταλλήλως για κάθε περιφέρεια.

Εγκύκλιος 90911/Δ3/9-6-2015 (ΑΔΑ:ΩΟΩΞ465ΦΘ3-ΝΔΞ) του Υπουργείου Παιδείας

1) Η αίτηση για έγκριση και παροχή νέας παράλληλης στήριξης υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από το γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2015.

2) Με την αίτηση του για παροχή νέας παράλληλης στήριξης ο γονέας συνυποβάλλει γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ (οικείο ΚΕΔΔΥ εννοείται το ΚΕΔΔΥ της περιοχής του σχολείου φοίτησης). Αρμόδιο όργανο για την εισήγηση παράλληλης στήριξης είναι αποκλειστικά το ΚΕΔΔΥ. Στη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να αναφέρονται και οι ώρες της παράλληλης στήριξης καθώς και αν αυτή θα γίνεται σε μόνιμη και καθημερινή βάση.

3) Σε περίπτωση που στο σχολείο λειτουργεί τμήμα ένταξης ή στην περιοχή ευθύνης του ΚΕΔΔΥ υπάρχει Ειδικό Σχολείο τότε η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να περιλαμβάνει ειδικότερη αιτιολογία, δηλαδή να εξειδικεύει τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν κρίνεται κατάλληλη η ένταξη του μαθητή στο τμήμα ένταξης ή η φοίτησή του στο Ειδικό Σχολείο.

4) Η Διεύθυνση του σχολείου διαβιβάζει (μέσω της αντίστοιχης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης) τις υποβληθείσες αιτήσεις μαζί με βεβαίωση εγγραφής ή φοίτησης κάθε μαθητή στο συγκεκριμένο σχολείο στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΟΠΑΙΘ. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές (εμπρόθεσμες είναι οι αιτήσεις, οι οποίες έχουν στη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ, στη βεβαίωση φοίτησης και στην αίτηση του γονέα ημερομηνία μέχρι και την 20η Οκτωβρίου 2015).

5) Η παράλληλη στήριξη των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παρέχεται μόνο από εκπαιδευτικό (μόνιμο η αναπληρωτή) του ΥΠΟΠΑΙΘ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 

Δείτε τα αρχεία σε επεξεργάσιμη μορφή στους παρακάτω συνδέσμους.

 

2015_Βεβαίωση_Εγγραφής-Φοίτησης_Μαθητή

2015_Αίτηση_για_Σχολικό_Νοσηλευτή

2015_Αίτηση_Στήριξης_από_ΕΒΠ

2015_Αίτηση_Νέας_Παράλληλης_Στήριξης

Υπεύθυνη_Δήλωση_με_Logo

2015_Διαβιβαστικό_με_Logo2015_

Γράψτε ένα σχόλιο

Google+